Kliederen met verf: Verschillende Acryl Giet technieken – Part 1

You may also like...

8 Responses

 1. Hey Yassmin,

  ik vond het echt een super leuk blog, en kan hier zeker wat mee! Heb zelf al gewerkt met pastelkrijt, Aquarel, embossing en acrylverf. En had zin om iets nieuws te proberen. Ik had alleen wel een vraag. Want omdat ik het nog nooit geprobeerd heb, wil ik nog niet hele dure artikelen gebruiken. Dus zou als ik acrylverf met water meng, ook een goed resultaat geven?

  • Yassmin schreef:

   Hallo Mellanie, wat leuk dat je je een beetje in deze hobby wilt verdiepen. Als je echt ‘cellen’ wilt creëren, dan is het wel echt nodig om een soort siliconen te gebruiken, dit hoeft ook niet duur te zijn. Zo zijn er diverse haarproducten met dimethicone erin (bijvoorbeeld in de argan haarolie van de kruidvat). Deze kosten maar een paar euro dus dan lopen de kosten niet de spuigaten uit.
   Wel is het moeilijk om zonder medium te gieten, aangezien dit een bindmiddel is om de kleuren goed te laten en dat je dus minder verf nodig hebt en dus ook geld bespaard. Je kunt het proberen met alleen water en dimethicone (dat heb ik mijn eerste keer ook gedaan) maar je zult merken dat de verf zich toch echt anders gedraagt dan je verwacht.

 2. Arline Norbruis schreef:

  Allereerst, geweldige uitleg over het gieten ,eindelijk is echt duidelijk. Zelf al zoveel uitgeprobeerd, met de pouring van Vallejo
  en siliconen en water maar krijg geen cellen. Wat kan ik nou het beste gebruiken? zoveel video’s gezien maar word er niet wijzer door. Ik ken de manier van de techniek ,maar weet nou niet wat ik nou precies moet gebruiken om de beker te vullen.
  Misschien kan u me soms helpen. M. V. G. Arline Norbruis

  • Yassmin schreef:

   Hallo Arline,
   Sorry voor mijn late reactie, ik heb even door alle drukte pauze moeten nemen.
   Zelf gebruik ik verf, pouring medium en iets van siliconen / dimethicone en een klein beetje water. Je substantie zou een dikte moeten hebben vergelijkbaar met pannenkoekenmeel.
   In het begin kreeg ik bijvoorbeeld ook geen cellen door te weinig verf op mijn canvas te gebruiken.
   Succes ermee!

 3. Van Keer Yolande schreef:

  Hallo Yassmin
  Geweldig je te hebben ontdekt tussen al die filmpjes..
  Ik heb heel toevallig deze techniek van verven ontdekt en ben er echt zot van ☺
  Mijn probleem is dus ook om mooie cellen te krijgen..
  Maar dank zij jouw uitleg, denk ik dat het nu wel zal lukken..
  Zal er strakjes eens aan beginnen se
  Groetjes Yolande

 4. Petra schreef:

  Hoi Yassmin,
  Ook ik ben al ff aan het stoeien geweest, kon geen siliconen olie vinden dus geprobeerd met siliconen spray van de action. Dit gaf niet het resultaat wat ik wou, mini cellen zeg maar! Bedankt voor de tip van haar olie ga het van de week gelijk proberen!
  Lieve groet Petra

 5. Ria Cocquyt schreef:

  Hallo
  Ben aan het nadenken om ook eens een poging te wagen… wat heb ik juist allemaal nodig
  Mvg
  Ria

  • Yassmin schreef:

   Hallo Ria,

   Ik heb nog een paar blogjes geschreven over deze techniek, daar laat ik ook de producten zien die ik gebruik. Maar heel kort gezegd heb je nodig: een pouring medium, acrylverf, bekertjes, roerstaafjes, water en een soort canvas 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *