Acryl gieten, de basis begrippen

You may also like...

13 Responses

 1. Gerry schreef:

  Dank voor je info. Ik wil heel graag beginnen met deze techniek, alle info hierover zuig ik op. Wat raad je aan om als eerste aan te schaffen? Ik lees dat je thuis bent in Spaans. Welnu ik woon in Spanje maar heb geen idee hoe de benodigde spullen in het Spaans heten en hoe ik ze hier kan bestellen. Weet je raad?

  • Yassmin schreef:

   Hallo Gerry,

   Als eerste zou ik gewoon beginnen met de basics en aangezien je in Spanje woont is dat naar mijn idee soms wel iets moeilijker. Ik zou als ik jou was eens kijken op Amazon.es, hier is gewoon een Spaanse variant van, en anders eens kijken op de Amazon.co.uk (de Engelse). Natuurlijk weet ik niet waar je precies woont in Spanje, maar je zou eens kunnen experimenteren met verf die je wellicht kunt krijgen in die ‘Chinese shops’ daar heb ik regelmatig wel eens verf gezien (als je goed zoekt natuurlijk). Daarnaast eens kijken bij wat huishoudelijke winkels, ow en de grote mega carre fours natuurlijk. Toevallig weet ik in Murcia (in dat grote winkelcentrum) een kunstwinkel te vinden met Amsterdam verf, al is die daar natuurlijk wel iets prijziger dan in Nederland ivm import)
   Je hebt nodig: acrylverf, een ondergrond om op te gieten, (handschoenen zijn ook aan te raden), een haarproduct met dimethicone (siliconen lijken mij namelijk in Spanje nog moeilijker te vinden)en dan via Amazon eens zoeken voor floetrol. Dan heb je de basis wel bij elkaar.

   Morgen (vrijdag) komt er een nieuwe blog online met diverse giet technieken die ik heb geprobeerd afgelopen week, wellicht ook leuk voor je om te lezen?
   Ik ben ook van plan om een basis blog te schrijven met de basis benodigdheden, maar dat ligt nog in de toekomst (daarnaast denk ik dat je daar in Spanje niet zoveel aan hebt ivm andere winkels)
   Ik hoop in ieder geval dat je hier al iets aan hebt. Laat je me weten of het is gelukt?

 2. Ingrid schreef:

  Ik heb al een hoop opgestoken, maar ik zou graag ook wat lezen over verhoudingen. Hoeveel floetrol met hoeveel lijm met hoeveel verf en dimethicone? Is een volgorde hierin nog belangrijk? Het lijkt me in elk geval erg leuk om mee te gaan experimenteren.

  • Yassmin schreef:

   Hallo Ingrid, zoals je wellicht ook in andere blogs hebt kunnen lezen zit ik momenteel even midden in een verhuizing. Zodra wij helemaal om zijn, wil ik ook weer eens gaan gieten en zal ik inderdaad eens wat duidelijker gaan kijken naar de verhoudingen. Voor zover ik weet maakt volgorde over het algemeen niet veel uit, alleen is het schijnbaar wel belangrijk dat je pas als laatste de silicone / dimethicone toevoegt.
   Ik hoop dat ik je hier in ieder geval al een beetje mee heb geholpen.

 3. Annie de laat schreef:

  Is er ook een ING te koop om acrylverf te gieten

 4. Claire Vanfleteren schreef:

  Hallo
  Ik ben blij je te mogen begroeten in een site die ik de moeite vind.
  Ik zelf leer de techniek via Florida. Ik ben nu gestopt omdat het niet meer interessant voor mij was.
  Ik ken al de technieken en heb al heel veel gegoten, maar ik heb één probleem.
  Ik gebruik heel goedkope verf namelijk schoolverf. Voor Swipe techniek leent het zich uitstekend.
  Ik giet ook voor cellen te krijgen, maar daar steekt mijn probleem.
  Ik krijg altijd heel mooie cellen, maar tijdens de droogtijd verdwijnen die in het niets.
  Nu verteld je dat het aan de verf kan liggen, maar ik wil zeker niet afstappen van deze goedkope verf want anders loopt het te duur uit.
  Kan jij mij misschien helpen dat mijn cellen blijven ook met de schoolverf.
  Ik zou graag enkele van mijn schilderijen willen tonen, maar helaas ik kan ze hier niet plakken.
  Met vriendelijke groeten uit Wevelgem – West-Vlaanderen België

  • Yassmin schreef:

   Hallo Claire,
   IVM verhuizing en het warme weer heb ik zelf ook niet meer gegoten. Wellicht gewoon een keer proberen met andere verf? Zodat je in ieder geval een vergelijking hebt. Daarnaast zou je eens kunnen proberen de verf iets dikker te laten en vervolgens alles hetzelfde te doen.
   Hopelijk heb ik je hier een beetje mee geholpen.

  • Lotte schreef:

   Hoi Claire,
   Plakkaatverf (schoolverf) heeft de eigenschap om heel mat en plat op te drogen. Je kunt het beste proberen om acrylverf te gebruiken. Je kunt prima beginnen met goedkope acrylverf van de Action (ik wedt niet of je die winkel ook in vlaanderen hebt?). Succes!

 5. Priscilla schreef:

  Hallo ik ben vandaag begonnen met acryl gieten. Nu las ik dat je dat eigenlijk met alle verf kan doen. Zou ’t dan ook met vingerverf en plakkaatverf kunnen? Zoja hoe doe je dat dan verdunnen? Ik heb ook geen siliconen bij me acrylverf gebruikt, klopt het dan dat je geen cellen krijgt?
  Gr priscilla

  • Yassmin schreef:

   Hoi Priscilla,
   Over de vingerverf en plakkaatverf weet ik eigenlijk niet. Je kunt het natuurlijk altijd proberen. Uiteindelijk moet de dikte een beetje zijn zoals pannenkoeken beslag.
   Zonder dimethicone of siliconen krijg je inderdaad geen cellen, al kan dat ook heel mooi zijn. Dat ligt maar net aan het resultaat wat je wilt behalen.

 1. januari 9, 2018

  […] Tja… En daar stond ik dan… te staren naar alle materialen. Want hoe begin je eigenlijk? Daarnaast werd ik overrompeld met verschillende ‘gekke’ begrippen waar ik nog nooit van had gehoord. Daarom heb ik nog een aparte blog geschreven over de basis begrippen van Acryl gieten. Dat artikel vind je hier. […]

 2. maart 9, 2018

  […] Acryl gieten, de basis begrippen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *