Kliederen met verf: mijn eerste poging Acrylic Pouring

You may also like...

28 Responses

 1. Rianne schreef:

  Hoi Yasmin,

  Leuk je blog gelezen. En idd er is heel veel over te leren. Zo gebruiken de meeste geen haarmiddel maar siliconenspray of dymethicone uit een potje. Ikzelf gebruik ook nooit lijm maar dat is persoonlijk. Wil je veel lezen en tips meld je gerust aan bij onze fbgroep. Ook door ons als beginnelingen opgezet maar na enkele maanden experimenteren en er met elkaar over te praten alweer heel wat wijzer geworden. Dit is onze groep. https://www.facebook.com/groups/1894984984052085/. Voel je vrij om je aan te melden en vragen te stellen. Ik probeer je blog ook zoveel mogelijk te volgen. Op vrijdag mag je bij ons ook nog reclame maken voor je blog.

  Gr Rianne

  • Yassmin schreef:

   Hallo Rianne,

   Inmiddels ben ik inderdaad lid nu van de Nederlandse fb groep. Gek genoeg had ik daar nooit op gezocht. Nu na enkele keren oefenen gebruik ik ook geen lijm meer, maar floetrol. Je kunt sowieso mijn pagina liken op facebook (zal ik komende vrijdag anders ook wel in de fb groep gooien). Daar deel ik iedere keer een nieuw artikel. Verder ben ik nu enkele weken aan het proberen om schematisch iedere vrijdag om 18.00 uur een blog te posten.
   Nog bedankt voor je reactie en we zullen ons zeker nog eens spreken. Is het niet hier, dan wel in de community op fb.

   Groetjes Yassmin

   • Franka Toonen schreef:

    Waar kan Ik floetrol kopen?

    • Yassmin schreef:

     Hallo Franka,

     Floetrol kan je gemakkelijk via internet kopen. Ik ben de laatste tijd bezig geweest met acryl verdunner, deze kan je gewoon bij de Hornbach of gamma ofzo kopen. Vind nog steeds floetrol fijner medium, maar het is een goedkoper alternatief vooral als je lekker wilt experimenteren.

 2. Anja schreef:

  Super om te lezen, ik ga me ook aan deze acryl techniek wagen. Hou jullie op de hoogte.

  • Yassmin schreef:

   Dankjewel is nog leuker om te doen 😉 lekker even spelen en je formule zoeken. Ik ben in de tussentijd ook al bezig geweest met floetrol en heb nu acryl verdunner thuis staan voor het volgende experiment.

 3. Yvette schreef:

  Ga nu echt serieus oefenen!

  ( even snelle blik op je blog …we hebben wel wat gemeen )

  • Yassmin schreef:

   Hoi Yvette, Ja zeker doen. Je kunt me trouwens ook volgen op Facebook als je wilt, daar post ik elke week ook links naar mijn blog, zo kan je gemakkelijk op de hoogte blijven. En dankjewel, dat is eigenlijk ook de reden waarom ik tegenwoordig schrijf, om mensen het gevoel te geven dat we meer op elkaar lijken dan we denken. Samen staan we sterk.
   Heel veel succes met het pouren, ik heb toevallig gisteren ook weer een middagje gekliederd. Overal verf! hahaha. Laat me maar weten als je iets leuks hebt gemaakt 🙂

 4. ria schreef:

  Hallo allemaal..

  Zit ik me suf te zoeken naar een nederlandse vertaling van deze manier van schilderen??

  en wat je allemaal nodig hebt om een beetje resultaat te krijgen…..lees ik ineens een gesprek tussen jullie
  over die techniek. daar wordt ik heel erg blij van,want het lijkt me zo leuk om op zo’n manier met verf bezig te zijn.
  Misschien kan iemand precies zeggen wat ik echt allemaal moet kopen en waar!!!! dan kan ik ook gaan kliederen !!!! Ik wacht in spanning af.
  Groetjes,Ria

  • Yassmin schreef:

   Hallo Ria, zoals je al in mijn blog kunt lezen, heb ik de basis ingrediënten al aangegeven. Wellicht ook leuk om (mits je Facebook hebt) bij de fb groep: acryl gieten beginners aan te sluiten. Leuke sfeer en iedereen helpt elkaar. Zelf ben ik ook zeker van plan nog verdere artikelen hierover te schrijven, dus je mag altijd mijn blog in de gaten houden natuurlijk 😉

 5. Ada Schreurs schreef:

  Eindelijk een duidelijk verhaal over de pouring techniek en zelfs in het Nederlands !!
  Ga het volgende week gelijk uitproberen, ben heel benieuwd!!

  • Yassmin schreef:

   Hoi Ada, ben blij dat je er iets aan hebt 🙂 Ik ben ook van plan om binnenkort een deel twee erover te schrijven, heb nog meer leuke dingen ontdekt. Laat me weten als je iets hebt gemaakt, lijkt me super leuk om te zien!

 6. Mireille schreef:

  Hallo allemaal,
  wat leuk dat jullie dit delen!
  Ik wil ook gaan beginnen met acryl gieten, moet nog wel al de ingredienten aanschaffen.
  Dit is een stuk duidelijker dan in het engels

  • Yassmin schreef:

   Hallo Mireille,

   Super fijn dat je er wat aan hebt. In 2018 wil ik wat serieuzer gaan bloggen en ook met acryl gieten een deel 2 schrijven. Dus als je het leuk vind, kun je gemakkelijk via de fb pagina van mij op de hoogte blijven: Yassart.

   Ben ook heel benieuwd naar je komende kunstwerken!

 7. Diana schreef:

  Wil ook graag beginnen, maar wat doen jullie allemaal, met de schilderijtjes

  • Yassmin schreef:

   Ik heb toevallig een van mijn eerste gelukte schilderijen gegeven aan een vriendin voor haar verjaardag. Maar je kunt het natuurlijk ook verkopen en er is ook een aparte techniek om sieraden te maken ervan (dan maak je Skins ipv een schilderij). Verder heb ik een stuk gemaakt voor op mijn eigen slaapkamer. Ben wel een voorstander van eigen kunst in huis, maakt het extra persoonlijk.

 8. carin schreef:

  ook ik lees veel, maar iets is mij nog niet duidelijk, gebruik je nu lijm/water/verf of gebruik je floetrol/lijm/water/verf ? en silliconen natuurlijk. ik hoor graag

  • Yassmin schreef:

   Hoi Carin,

   Ik heb persoonlijk gewerkt met verschillende formules. Ik ben begonnen met lijm/water/verf, daarna heb ik een keer floetrol/water/verf gedaan en ik heb eens met acryl verdunner/verf gewerkt.
   Het leuke van deze techniek is dat er geen vaste regels zijn of formules. Elke formule geeft ook een ander effect, dus het is maar net wat je wilt bereiken. Wel heb ik iedere keer mijn haarolie (zie foto) er in gedaan. Persoonlijk nog niet gewerkt met siliconen maar dat zit zeker in de toekomst.
   Dit artikel was ook echt mijn eerste keer en ik wou ook een beetje een budget vriendelijke manier proberen (voor t geval het me niet zou bevallen).

   Ik hoop dat je hier al iets aan hebt. Het uitvinden van je eigen formule is ook deels de fun hiervan.

 9. Monique schreef:

  Ik had al zo lang in mijn hoofd een schilderij te maken met allerlei rood tinten die door elkaar lopen waarin ik dingetjes die ik van mijn reizen heb genomen in kan verwerken . Ben niet creatief en geen idee hoe ik dat aan moest pakken.En ineens zie ik op Youtube filmpjes van wat ik bedoel (zonder de reizen dingetjes maar dat probeer ik later).
  Inmiddels heb ik alles gekocht en ga ik deze week proberen. Ook lid geworden van de facebook pagina. Ik heb er zin ontzettende zin in. Dank je wel voor deze fijne en leerzame blog. Ben ik echt blij mee

  • Yassmin schreef:

   Dankjewel Moinique, ben hartstikke benieuwd naar je toekomstige creatie, zou het super vinden als je hem naar me zou sturen tegen die tijd (bijv via messenger op mijn Facebook pagina). Alvast hartstikke veel plezier!

 10. Jacqueline schreef:

  Hallo, Ik heb een vraagje over Dimethicone. Word dit rechtstreeks uit het flesje gebruikt of moet je het met water verdunnen.

  • Yassmin schreef:

   Hallo Jacqueline,

   Als het goed is verdun je al je formule met water, dus extra water voor de Dimethicone is niet nodig. Als je het puur gebruikt is het alleen een kwestie van testen met de hoeveelheid die je gebruikt. Ik weet niet wat voor flesje je gebruikt, maar wellicht is een spuitflesje waar je gemakkelijker de hoeveelheid kunt bepalen wel een optie.

 11. Saskia schreef:

  Hallo, ik ben deze technieken ook aan het uitproberen. Het lukt al aardig, ik krijg ook al cellen. Bij mij ontstaan er alleen tijdens het drogen heel veel luchtballetjes, waardoor er gaatjes in zitten als het droog is. Kan jij misschien vertellen wat ik hier aan zou kunnen doen? Ik doe in mijn kleurtjes water en silicone spray en in mijn wit alleen water. Alvast bedankt voor de hulp

  • Yassmin schreef:

   Hallo Saskia!

   Wat leuk dat je er ook mee bezig bent! Pas op het is verslavend hahaha.
   Je probleem zal ontstaan zijn door luchtbubbels in de verf, werk je al met een Luchtpistool of een gasbrander? Op die manier krijg je niet alleen cellen, maar is ook belangrijk om op die manier de overige luchtbubbels eruit te krijgen.

   Ik raad je trouwens wel aan om met een soort pouring medium term gaan werven, al is het pvglue (zoals boekbinderslijm, floetrol of andere mediums) op die manier krijg je vloeienderen verf (zonder vermindering aan kleur) en hoef je veel minder verf te gebruiken.

   • Diana schreef:

    mijn tip voor luchtbelletjes, ik verhit met een gas aansteker of hete fohn dat gedeelte ik krijg ook meer cellen op die manier sucses

 1. januari 9, 2018

  […] is me opgevallen dat mijn vorige post over acryl gieten ‘Kliederen met verf’ nog altijd één van mijn meest bezochte blogs is. Aan de reacties die ik krijg, merk ik dat er […]

 2. maart 9, 2018

  […] Kliederen met verf: mijn eerste poging Acrylic Pouring […]

 3. maart 9, 2018

  […] Kliederen met verf: mijn eerste poging Acrylic Pouring […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *